Nieuws

Quick’20 lijdt ongelukkige nederlaag bij Silvolde

maandag 14 maart 2016 - 1e selectie


Je kunt altijd discussiëren over de beslissingen van de scheidsrechter, feit is wel dat het raar overkwam dat 2 “handsballen” in het strafschopgebied van Silvolde in het begin van de eerste helft over het hoofd werden gezien en dat er tegen Quick wel een “handsbal” werd bestraft in de tweede helft en dat uit de toegekende vrije trap het enige doelpunt van de wedstrijd viel. Ook de beslissingen die werden genomen na het toekennen van een stafschop waren discutabel. Quick krijgt een strafschop na hands op de doellijn en de betreffende speler krijgt geen kaart, terwijl in de laatste minuut wel een gele kaart aan een Quick speler wordt gegeven bij een overtreding in het strafschopgebied. Laten we vooropstellen dat Quick niet heeft verloren van de scheidsrechter, maar zijn al of niet terechte beslissingen waren wel van enige invloed op het wedstrijdverloop.

Nu de wedstrijd zelf. Op een zeer zwaar bespeelbaar veld was Quick de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Oud eerste elftalspeler uit de 70er jaren Paul Leeuwenkuil was toen erg onder de indruk van het technisch vernuft bij meerdere Quickspelers.  Quick schiep wat kleine kansen en daartegenover had Silvolde één echte grote kans. Een vrije trap werd door onze keeper Felix miraculeus uit de linkerbovenhoek geranseld.

In de 21e minuut een fraaie combinatie via uiteindelijk Rens, die teruglegt op Reuven die de bal uit de lucht met een prachtige halve omhaal net naast het doel mikt.

Gezien het verloop van de eerste helft leek het eerste doelpunt van Quick in de tweede helft een kwestie van tijd. Uit de eerste aanval was er meteen een behoorlijke kans voor Rens. In de 49e minuut was er een ideale scoringsmogelijkheid toen Quick een strafschop kreeg. Ryan legde aan en de Quick supporters hoopten dat hij dit keer een andere hoek zou uitkiezen. Helaas koos hij de hoek waarop de keeper al rekende en via de voet van de doelman werd de penalty gestopt.

Daarna leek er door de gemiste penalty een gevoel van teleurstelling, onmacht en verkramping in het spel van Quick te komen. In plaats van rustig door te gaan met redelijk voetbal liep er weinig meer en kroop Silvolde langzaam uit haar schulp. Beide keepers redden nog 1x door goed keeperswerk en Felix haalde een bal uit de hoek in de 55e minuut en zijn collega van Silvolde deed hetzelfde in de 63e minuut.

Toen was het de 69e minuut. Jelle kon door het slechte veld een bal niet goed onder controle krijgen en die sprong van zijn schoen tegen zijn onderarm aan. Op 20 meter van het doel werd de toegekende vrije trap prachtig en onhoudbaar voor de keeper  in het doel geschoten, 1-0 voor Silvolde.

Over en weer kwamen er nog wat kleine kansen en in de 90e minuut werd een doelpunt van Silvolde nog afgekeurd. De scheidrechter wees al naar de middenstap toen zijn assistent vlagde. Hij had buitenspel geconstateerd, een beslissing die door velen werd bestreden.

In blessuretijd miste ook Silvolde nog een penalty. Onze keeper bewees opnieuw zijn klasse met het stoppen van de strafschop.

Zondag a.s. is Be Quick de volgende tegenstander. De gewonnen uitwedstrijd leert dat er ook dan genoeg winstkansen zijn. Los van de zware blessures die er zijn in het team hopen we dat Quick dan met de sterkste opstelling kan spelen in nagenoeg dezelfde samenstelling als in de eerste 7 wedstrijden van dit seizoen.

Reactie  Rene Nijhuis op  Silvolde – Quick’20 http://bit.ly/1Rgs7SK

Foto’s door Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube