Nieuws

Quick’20 D1 overtuigt tegen FC Winterswijk

maandag 14 maart 2016 - D1


Quick ’20 D1 heeft zaterdag een overtuigende overwinning geboekt op FC Winterswijk D1.  Op het eigen sportpark “Vondersweijde” werd met 6-0 gewonnen. Door alle linies werd een goede wedstrijd gespeeld, wat resulteerde in 6 verschillende doelpuntenmakers. Dat gedurende de hele wedstrijd niet één keer richting onze goal werd geschoten, was tekenend voor de verzorgde wedstrijd die Quick ’20 D1 op de mat legde.

Quick ’20 D1 was gewaarschuwd. De uitwedstrijd tegen FC Winterswijk D1 was op 17 oktober geëindigd in een krappe 0-1 overwinning. De enige goal werd toen nota bene ook nog gemaakt uit een corner, dus er was wat recht te zetten vandaag. Onder goede omstandigheden ging Quick ’20 D1 op zoek…

Quick ’20 begint aanvallend en maakt direct duidelijk wat de intenties zijn. Vanaf de eerste minuut al voelt FC Winterswijk zich genoodzaakt tot het spelen van de lange bal. Dit overigens met weinig succes; de helft van Quick ’20 wordt niet of nauwelijks bereikt. Door de goede laatste linie van FC Winterswijk blijven de benodigde goals nog even uit.
Toch gaan we met een 1-0 voorsprong de rust in. Een goede corner van Guus Wolters wordt knap binnen gekopt door  Wes de Louw die op deze manier een goede eerste helft beloont met een doelpunt (een tweede doelpunt bleef uit door een fraaie redding van de keeper van FC Winterswijk).

De 2e helft trapt een gemotiveerd Quick ’20 D1 het gaspedaal nog eens goed in. Direct vanaf de aftrap gaan de jongens op zoek naar meer. Al snel slaagt het plan doordat een attente Luca Steenbeeke een bal vanuit de kluts onder de keeper door weet te schuiven; 2-0. Wanneer even later Guus Wolters een vrije bal op de lat plaatst en Tom Wesseling in de rebound raak schiet, lijkt de wedstrijd met een stand van 3-0 beslist. Ondertussen lijkt keeper Nick Vos een vrije middag te hebben, slechts één keer raakt hij gedurende de gehele wedstrijd de bal aan.
Quick ’20 D1 speelt de wedstrijd bekwaam uit en in de 45e minuut zorgt Yorn van Urk voor één van de absolute hoogtepunten van de wedstrijd. Na een goede inspeelpass van Jelle Wuite, krijgt Yorn van Urk de bal met de rug naar het doel aan de rechterkant van het strafschopgebied. Hij dribbelt schuin van de goal af en plaatst de bal onverwachts vanuit de draai over de keeper bij de 2e paal in het zijnet; wat een prachtige goal om de 4-0 op het scorebord te zetten!
Wanneer Guus Wolters uit een penalty (overtreding op Yorn van Urk) de 5-0 mag binnen schieten en Jord oude Elferink ook nog zijn doelpuntje mee pakt, eindigt het scorebord op 6-0; een superieure overwinning en wederom 3 punten in “the pocket”!

Vele supporters hebben kunnen zien dat onze toppers een geweldige en verzorgde pot voetbal op de mat hebben weten te leggen. Een teamprestatie waarbij de doelpuntenmakers het eindstation waren van vaak knappe en mooie aanvallen. Met zes verschillende doelpuntenmakers toont de selectie aan in de breedte enorm te zijn gegroeid. Een geweldige constatering voor de trotse begeleiding van Quick ’20 D1.

Volgende week MSC D1 uit; wederom nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Scoreverloop
13′ – 1-0 – Wes de Louw (Guus Wolters)
34′ – 2-0 – Luca Steenbeeke
39′ – 3-0 – Tom Wesseling
45′ – 4-0 – Yorn van Urk (Jelle Wuite)
53′ – 5-0 – Guus Wolters (penalty)
60′ – 6-0 – Jord oude Elferink (Tom Wesseling)

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube