Nieuws

Quick’20 C1 wint topper van ATC’65

zondag 13 maart 2016 - C1


Afgelopen zaterdag (12-03-16) stond er een geweldig affiche op het programma. Namelijk ATC’65 C1 – Quick’20 C1, een heuse topwedstrijd tussen de nummer 2 (ATC) en de nummer 1 (Quick’20) op het programma. Voor de wedstrijd sprak de trainer van ATC al grappend over Bayern München – Borussia Dortmund. En dat was het eigenlijk ook, twee voetballende ploegen die nummer 1 en 2 staan in de 2de divisie en 10 kilometer uit elkaar liggend. Een heerlijk weertje was het op het geweldig mooie sportcomplex van ATC. Voor de wedstrijd was de spanning goed zichtbaar bij de spelers van zowel ATC en Quick’20. Dat was ook niet raar want het verschil was voor de wedstrijd 2 punten en de winnaar van deze wedstrijd zou wel eens geweldige zaken kunnen doen.
De wedstrijd begon en ATC begon fel aan de wedstrijd. Het was zo’n beetje de eerste bal in de 4de minuut die Sam kreeg en hij bekroonde een sterke en prima solo met een geweldig doelpunt. 0-1 na 4 minuten spelen en een opluchting aan de zijde van Quick. Daarna speelde de wedstrijd zich af op het middenveld en was het wachten op een opening en of een doelpunt. Dat doelpunt dat kwam er en was voor ons helaas voor ATC. Maar de schoonheid van deze treffer was buitengewoon. Hun rechtsbuiten kreeg de bal wat toevallig voor de voeten maar zijn uithaal was werkelijk fenomenaal. Hij nam de bal vol op de buitenkant van de pantoffel en krulde strak in de kruising achter de kansloze Jelle. Een treffer waarvoor je eigenlijk alleen kunt klappen. 1-1 na 15 minuten. Daarna werd het spel er niet beter op en was het meer spannend dan goed. Toch nog een kansje voor Quick, maar de kopbal van Joost werd van de lijn gehaald door een speler van ATC.
In de rust was ik eigenlijk niet geheel tevreden en vooral niet over mijn middenveld. Luuk en vooral Jesse en Daan verloren veel duels en zaten niet in de wedstrijd. Maar er moest nog een gehele helft volgen en we moeten het kunnen omzetten.
De tweede helft was nog geen 40 seconden oud en ATC prutste achterin en we maakte er dankbaar gebruik van. De weer terug gekeerde Joost nam een bal van Jesse aan en scoorde heel beheerst. Een geweldige opsteker zo vlak na de rust. En wat we het vervolg te zien kregen van Quick C1 was geweldig. Het tempo ging omhoog, de duels werden gewonnen en bij vlagen werd ATC weg getikt. We maakten een geweldige 1-3 door Jesse, die goed storend werk van Joost met een geweldige boogbal afstrafte en de keeper van ATC kansloos liet. Weer 5 minuten later was Jesse attent op een bal die terugkwam van de lat en al liggend scoorde Jesse de bevrijdende 1-4. De wedstrijd was gespeeld en we konden de wedstrijd lekker uitspelen. We bleven erg gevaarlijk en Jelle pakt nog een goede inzet van ATC. Sam bekroonde zijn spel nog met een individuele actie die zo’n beetje door de hele zestien ging. Hij passeerde de keeper, passeerde nog een man op de doellijn en scoorde koel. Eindstand 1-5.
Natuurlijk was ik na de wedstrijd erg tevreden over het resultaat en over het spel in de tweede helft. Daan en Jesse speelde de tweede helft super en keerden de wedstrijd. Want op het middenveld werd de tweede helft de slag gewonnen en uiteindelijk de winst behaald. Voorin was Joost weer ‘ouderwets’ gevaarlijk en we zijn ontzettend blij dat hij er weer is. Sam zorgde voor enorm veel dreiging en was met 2 goals weer uitermate belangrijk. Achterin speelde we ook erg goed en dat zorgde voor veel rust. Koen speelde wederom een ijzersterke wedstrijd en ontwikkeld zich dit seizoen ook super sterk. Een man of the match kiezen is in deze lastig want iedereen (de nummer 1 tot en met de nummer 14) heeft zich geweldig ingezet. Maar om iemand echt te belonen met zijn instelling en de wedstrijd die hij gespeeld heeft, benoem ik Koen als man of the match.

Man of the match: Koen Kosters
Scoreverloop:
4’ Sam 0-1,

15’ 1-1,
36’ Joost (Jesse) 1-2,
49’ Jesse (Joost) 1-3,
55’ Jesse (Joost) 1-4,                          
60’ Sam (Joost)  1-5

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube