Nieuws

Argon B1 – Quick’20 B1 12-03-2016

zondag 13 maart 2016 - B1


Het is vroeg als we in de busjes van Taxi Brookhuis stappen richting Mijdrecht. Vandaag staat er om 12 uur een uitwedstrijd tegen Argon B1 op het programma en we vertrekken dus ook al om half negen. Het zonnetje schijnt en de stemming is goed. Wij zijn helemaal klaar voor de wedstrijd en gaan voor de drie punten. Dit is dan ook duidelijk te zien in de eerste minuten van de wedstrijd. In de 6e minuut krijgt Lex de eerste grote kans. Deze word helaas gemist, snel daarna krijgt Alpi de tweede grote kans. Deze raakt echter de paal maar de druk blijft onverminderd groot. Want in de 8ste minuut geeft Wes de bal aan Len die ook helaas niet weet te scoren. Als je deze kansen weet te verzilveren krijg je een hele andere wedstrijd dan die volgde. Argon liet de koppen niet hangen en creerde een paar kleine mogelijkheden waarbij keeper Chiel ter Braak niet in actie hoefde te komen. Daar waar Argon bijna altijd kiest voor de lange bal, probeert Quick juist met combinatie spel dichter bij de goal te komen. Jammergenoeg weet Timon de bal ook niet binnen te koppen vanuit een corner waardoor we gaan rusten met een 0-0 stand.

Beide teams beginnen zonder wissels aan de tweede helft. Maar deze helft is niet te vergelijken met de eerste. In de 43ste minuut wordt Alpi neergetrokken door een verdediger van Argon terwijl hij alleen op de keeper af komt. Om een duistere reden trekt de scheidsrechter niet de verdiende rode kaart. Later blijkt wellicht een cruciale beslissing.De daarop volgende vrije trap komt op een arm van een speler van Argon, dit keer wel een penalty. De penalty wordt genomen door onze aanvoerder Wes en hij schiet beheerst binnen, de 0-1 staat op het score bord. Argon gaat vervolgens een tandje bij moeten schakelen en weet die energie te vertalen in een doelpunt in de 50ste minuut. Maar daar waar de eerste helft niemand tot scoren wist te komen wordt er in de daarop volgende 5 minuten nog 2 gescoord door Argon. Waardoor de stand plotseling totaal anders is, van een verdiende voorsprong naar een 3-1 achterstand.  Jammer genoeg is Quick’20 B1 vervolgens niet meer bij machte om deze achterstand nog om te buigen.

Quick’20 B1 staat nog steeds op een 8ste plaats in de 2e divisie A met 19 punten. Argon loopt met deze overwining 3 punten uit en staat op de 7e  plek met 23 punten. Het gat naar boven wordt groter maar onderin is er maar 3 punten verschil tussen de nummer 8 Quick 20 en de nummer 11 Be Quick 1887 die 16 punten hebben. Dat de komende weken er wedstrijden gewonnen moeten worden is duidelijk. Quick’20 B1 moet echter weer goals gaan maken. Anders word het nog een heel zwaar einde van het seizoen. Dat moet niet nodig zijn, volgende week staat er gelukkig weer een thuiswedstrijd gepland op een prima grasmat, van is Bennekom de tegenstander die op de 9e plaatst staat met 18 punten.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube