Nieuws

Ruime overwinning Quick’20 E4 tegen Avanti W. E2

zaterdag 12 maart 2016 - E4


Avanti W E2 – Quick’20 E4 0 – 6 (rust 0– 2)
(12 maart 2016)

Na 2 gelijke spelen aan het begin van de voorjaarscompetitie werd het tijd voor een overwinning, vandaag dan maar ten koste van Avanti W. E2. We wisten op voorhand dat het een fysiek sterkere tegenstander zou zijn, maar dat wij naar verwachting voetballend beter zouden zijn. Zaak dus om uit de duels te blijven en lekker als team te voetballen.

Vanaf de eerste seconde bleek Quick’20 E4 inderdaad technisch en tactisch de betere ploeg. Al in de eerste minuut hadden we op voorsprong kunnen komen, maar een goede actie van Koen eindigde helaas op de paal. Kort daarna zorgde Ruben met een mooie individuele actie toch voor de openingstreffer. Onze jongens lieten het balletje daarna goed rondgaan en stonden ook positioneel uitstekend. Het spel speelde zich daardoor voornamelijk op de helft van Avanti W. af en bij de spaarzame uitvallen van Avanti W. liepen onze verdedigers de ruimte telkens goed dicht. Dit  veldoverwicht resulteerde in een groot aantal kansen, waarvan we er helaas nog maar één wisten te  benutten. Een 0-2 voorsprong bij rust dus.

In de rust hebben we de jongens meegegeven dat we veel beter waren dan Avanti W., maar dat met één snel ongelukkig tegendoelpunt in de 2e helft de wedstrijd zomaar nog weer spannend zou kunnen worden. Afspraak was daarom om meteen na de rust volop druk te zetten op Avanti W. en snel de derde goal te scoren en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien.

Quick’20 E4 pakte dit plan fantastisch op. In de eerste vijf minuten na de rust scoorden we 3 zeer fraaie doelpunten, waarbij vooral de 0-3 (diepe pass van Sem, die via een fraaie één-twee tussen Koen en Luuk door Luuk keurig werd afgerond) van grote schoonheid was. Bij 0-5 was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Avanti W. probeerde nog wel de eer te redden, maar onze verdediging en de weer prima keepende Job gaven weinig tot geen kansen weg. Mooi om te zien was dat onze jongens positioneel en tactisch zodanig slim speelden dat ze vrijwel de hele wedstrijd uit de persoonlijke duels met hun fysiek vaak sterkere tegenstanders bleven. Ook was sprake van een goede samenwerking tussen aanval en verdediging, vooral door het voortdurend gedurfd doorschuiven naar het middenveld door Sem en Douwe.

Overall dus een mooie teamprestatie, waarin Quick’20 E4 zich beloonde met een grote uitslag en waarbij bovendien “de nul” is gehouden. Hopelijk kunnen de jongens volgende week het goede spel een vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen BWO E3.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube