Nieuws

Quick’20 C6 pakt tweede overwinning van het seizoen

zaterdag 12 maart 2016 - C6


In een prachtige open wedstrijd met schitterende doelpunten wordt Bon Boys met 5-2 verslagen. De basis voor deze prima overwinning werd gelegd in de eerste helft.
Statistieken
Einduitslag: 5-2
Ruststand:   4-1
Scheidsrechter: Stein van Benthem
Vlagger Quick: vader van Noah
Afwezig: Dirk (Blessure)
Wissels eerste helft: Nick en Sep
Wissels tweede helft: Benk en Thijs o. W. (zij kwamen 12 minuten voor tijd weer in voor Joost en Pim)

Verslag 1e helft
Een mooie open wedstrijd waarbij Quick de toon zette. Er volgden ook meteen kansen door schoten van Ivo, Twan (na prima wegdraaien) en Maarten. Na 11 minuten kreeg Bon Boys de eerste (grote) kans, maar Jord redde fenomenaal. Toch moest diezelfde Jord een minuut later vissen. Een zondagsschot (maar wel een hele mooie) zeilde precies in de rechterbovenhoek. Jord kreeg zijn vingertoppen er nog tegen aan, maar net niet genoeg: 0-1.
Quick liet het er niet bij zitten en de spelers pepten elkaar op. Er volgden weer twee schoten van Thijs o. W. en Benk, maar zonder succes.

Na 17 minuten was het toch raak: uit een corner draaide Benk zich goed vrij. Zijn schot werd van de doellijn af gehaald, maar de rebound was voor Twan die hard uithaalde: 1-1.
Twee minuten later was het weer feest. Een schitterende aanval over rechts: Maarten stuurde met een prachtige pass Thijs o. W. de diepte in. Thijs was veel te snel voor zijn man en leverde een mooie lage voorzet af op Twan, die met buitenkantje rechts de bal in de rechter benedenhoek tikte: 2-1. Een magnifieke goal, uit het boekje! En Quick ging door. Na weer een mooie aanval, dit keer over links, kreeg Pim een kans maar de keeper redde goed. Ook een vrije trap van Huub werd door de keeper gepakt. Toch moest die keeper zich in de 25e minuut weer gewonnen geven. Pim speelde de bal op Joost die slim en snel doorspeelde op Maarten. Zijn harde uithaal hoog in het doel deed het net trillen, de keeper was kansloos: 3-1.
Daarna kreeg Bon Boys nog een grote kans via een hard schot, maar Jord stond vandaag zijn mannetje en redde schitterend.

Na een grote kans voor Twan, deed Maarten het – na een passje van Thijs N. – in de slotminuut van de eerste helft nog eens over. Weer een verwoestend afstandsschot a la Hakim Ziyech hoog in het doel: 4-1. En natuurlijk op een belangrijk moment.

Verslag 2e helft
Na de rust ging Quick in eerste instantie door waar ze geleven waren: aanvallen. Al in de eerste minuut kreeg Maarten weer een kans. Maar die minuten later was het alweer raak. Een mooie aanval over links, warbij Nick Maarten bediende in het centrum. Zijn schot werd goed gestopt door de keeper, maar de rebound was voor Twan die daarmee zijn derde goal maakte: 5-1. Twan was een constante plaag voor de verdediging van Bon. Boys.

Terwijl Bon Boys helemaal niet zo slecht speelde. Er zat bovendien veel frivoliteit in de ploeg, met technische hoogstandjes. En de lange spits was ook gevaarlijk. In de 50e minuut ging die spits alleen op Jord af en dacht met een stiftje te scoren, maar Jord stond goed opgesteld en wist zijn vingers er nog net achter te krijgen. Dit zorgde voor de nodige interne frustatie bij Bon Boys, wat natuurlijk in ons voordeel werkte. Toch gaf Bon Boys niet op, dat viel te prijzen. In de 56e minuut hadden ze dan eindelijk succes, uit een corner maakte ze keurig 5-2.
Ook daarna kregen ze nog twee grote kansen, maar Jord was in bloedvorm. En ook Quick kreeg nog kansen, maar de schoten van Twan en Nick werden gekeerd.
Het slotakkoord was voor Bon Boys maar het schot van de lange spits belandde op de lat.

Samenvattend: een prima overwinning van Quick tegen een goede tegenstander. De volgende wedstrijd is aanstaande woensdagavond 16 maart: de inhaalwedstrijd uit tegen de nummer 5 van de ranglijst Buurse C1D, aanvang 19.00 uur.

Man van de wedstrijd: dit keer een duo: Jord en Twan.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube