Nieuws

Quick ’20 zat 1 pakt de draad weer op en verslaat Marienberg

vrijdag 11 maart 2016 - Senioren


Na de nederlaag tegen DZSV wachtte de ploeg van Peter Nuchelmans weer een topper. Dit maal was de nummer drie te gast op sportpark Vondersweide: Marienberg. Deze ploeg had in de heenronde nog optimaal gebruik gemaakt van een Oldenzaalse off-day. De Oldenzaalse ploeg moest maar liefst vijf treffers incasseren, waarvan vier door Rolf Hofsink in de eerste helft. Nuchelmans had zijn ploeg dus gewaarschuwd en had zijn ploeg verdedigender ingesteld, waarbij het niet slecht uitkwam dat de bezoekers hun andere spits Plaggemars moesten missen, terwijl Nuchelmans (nog) geen beroep kon doen op Mats Winkelhuis en Lars Kosters, die nog niet genoeg hersteld zijn van hun blessures. Winst tegen Marienberg zou de marge tussen nummer twee en drie wel zodanig vergroten dat de Oldenzalers voorlopig vast op de tweede plek zouden blijven. Met die gedachte in het achterhoofd startte de thuisploeg, nam meteen het initiatief, en kreeg al snel een paar aardige kansen. In de eerste tien minuten had Tim Kempers reeds twee keer kunnen, ja misschien wel moeten scoren: in de vierde minuut na een voorzet van Florian Boitelle en in de 10de minuut uit een corner van dezelfde Boitelle. Ook de bezoekers lieten aanvallend mooi werk zien, maar de gevaarlijke Rolf Hofsink lag aan banden bij Milan Braam. Bijna kwamen de bezoekers in de 30ste minuut op voorsprong, toen de Oldenzaalse verdediging stond te slapen bij een ingooi. Roy Lotterman, die aan de aandacht van zijn verdediger was ontsnapt, schoot de bal echter bovenop de lat, waardoor Laurens Ensink niet hoefde in te grijpen. In de 34ste minuut liet Florian Boitelle nog eens zien over een fenomenale pegel te beschikken, maar hij mikte te hoog. Een prachtige aanval over links via Mark Leijdekkers leidde ook niet tot een doelpunt door goed keeperswerk van Jelle Brinks. Een volgende fraaie aanval over links via Milan Braam, Florian Boitelle en Rob Teders leverde slechts een vrije schop wegens hands op. Vlak voor rust echter wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Via een prachtige aanval met Tim Hellegers in de hoofdrol kwam de bal voor de voet van Tim Kempers, die eenvoudig doelman Brinks verschalkte. Kort daarop het rustsignaal van de soeverein fluitende scheidsrechter Drenth.

Na de rust een meer aandringend Marienberg, hetgeen leidde tot een rommelige fase in het spel van de Oldenzalers. Marienberg kon hiervan echter niet profiteren. Een wilde bal van Florian Boitelle (of was het echt zo bedoeld?) werd verkeerd ingeschat door de Marienbergse verdediging, Mark Leijdekkers geloofde in zijn kans, lobde de bal hoog over de uitkomende doelman en … scoorde: 2 – 0. Hierna nam de thuisploeg het heft duidelijk in handen. Tim Hellegers had pech, toen hij zijn schot op de kruising zag landen. Tim Kempers (en andere aanvallers) waren twee keer te laat bij een scherpe voorzet van Florian Boitelle. Rolf Hofsink had intussen zijn enige kans van de wedstrijd gemist: uit een voorzet van rechts schampte hij de bal slechts met zijn hoofd, waardoor Laurens Ensink niet in actie hoefde te komen. Uit een aanval via Florian Boitelle volgde een hard schot van Tim Hellegers, dat gekeerd werd door doelman Brinks, maar die was kansloos bij de rebound van Tim Kempers: 3 – 0. Een solide overwinning, dankzij een uitstekende organisatie, vooral defensief o.l.v. Jesper Winkelhuis en Nermin Čolo, die we gerust dé revelatie van het seizoen kunnen noemen, zeker als we in aanmerking nemen dat hij van huis uit geen verdediger is.

Een blik op de ranglijst laat een florissante tweede plaats zien voor Nuchelmans en zijn mannen met de eerste vervolgers op ruime achterstand. Maar het seizoen is nog zeker niet gedaan. De volgende weken wachten lastige tegenstanders als Lemele (uit), Drienerlo (thuis) en Juliana ’32 (uit). Dit laatste duel is uitermate belangrijk, want hier staat winst in de tweede periode op het spel. Komt dan ook allen de mannen van Peter Nuchelmans steunen.

 

Opstellingen:

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, T. Hellegers, M. Braam, J. Winkelhuis, R. Teders, M. Leijdekkers, T. Kempers, J. Mulder, J. Groeneveld (B. Brummelhuis), N. Čolo, F. Boitelle.

Marienberg: J. Brinks, P. Drenthen, R. Buitenhuis, M. Zweers, R. Woelderink, E. Hofsink (J. van der Veen), A. Breukelman, N. Noeverman (P. Willems), D. Brinks, R. Lotterman, R. Hofsink.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube