Nieuws

Quick ’20 zat 1 krijgt te weinig in topper tegen DZSV

vrijdag 11 maart 2016 - Senioren


Een week voor dé topper tussen DZSV en Quick ’20 zat 1 verloor DZSV in de uitwedstrijd tegen RKSV, waardoor voor de mannen van Peter Nuchelmans de inzet van de topper niet het verkleinen van de achterstand werd, maar de koppositie. Vanaf de aftrap greep de Oldenzaalse ploeg dan ook het initiatief en zij had reeds in de eerste minuut op voorsprong kunnen komen, als Florian Boitelle een diepe pass op hem niet eerst had willen controleren, maar meteen afgedrukt had. Daarmee was gelijk duidelijk dat beide ploegen de fase van aftasten oversloegen, want nog geen drie minuten later moest Laurens Ensink lijf en leden riskeren om een gevaarlijke Dinxperlose aanval af te slaan. Vervolgens lag het initiatief gedurende een vijfentwintigtal minuten bij de bezoekers. In de elfde minuut leken de Oldenzalers op voorsprong te komen, toen Tim Kempers de bal achter Harm ter Maat schoot. De scheidsrechter reageerde door naar de middenstip te wijzen, maar de spelers van de thuisploeg wisten de man zover te krijgen om de assistentscheidsrechter te raadplegen, die bij het overschrijden van de doellijn zijn vlag had opgestoken. De dienstdoende arbiter uit Bennekom liet zich beïnvloeden en haalde gedurende de wedstrijd niet het niveau dat bij een topper past, waarover de thuisploeg zich minder mocht beklagen dan de bezoekers. Nog geen drie minuten later stond dan wel de 0 – 1 op het scorebord: uit een vrije trap van Rob Teders belandde de bal bij Tim Kempers, die alsnog zijn treffer kon aantekenen. De achterstand was voor de thuisploeg het signaal wat meer druk naar voren te geven, zonder overigens tot gevaarlijke aanvallen te komen. Toch kwam de thuisploeg voor rust  – wederom met hulp van de arbiter – op gelijke hoogte. De scheids negeerde een overtreding op Jesper Winkelhuis (gevaarlijk spel) en Chiel Jan Nijman pakte dit cadeautje uit door de 1 – 1 aan te tekenen.

Vijf minuten na rust leidde onnodig balverlies op het middenveld de 2 – 1, al ging ook hier naar de mening van uw verslaggever een overtreding vooraf aan de balovername. Feit is dat de Dinxperlose aanvallers in een twee-tegen-één-situatie met Laurens Ensink kwamen en de eer het doelpunt te maken viel Ivan Koekkoek te beurt. Toen konden de Oldenzalers op jacht naar de gelijkmaker. Lange tijd ging het spel in een kwalitatief mindere tweede helft (maar de spanning vergoedde veel!) op en neer. Tot de 76ste minuut toen uit een voorzet van Mark Leijdekkers Jurriën Mulder in balbezit kwam, kapte en werd gevloerd in het penaltygebied: strafschop (nog een meevaller dat de scheids het dit keer goed gezien had). De strafschop werd benut door Jurriën Mulder: 2 – 2. Beide ploegen leken vervolgens genoegen te nemen met een gelijkspel. Maar het venijn zat ‘m in de staart. In de (wel erg lange) verlenging vergat de Oldenzaalse verdediging de bal op te ruimen na een corner van de thuisploeg. Hierdoor kreeg Chiel Jan Nijman de gelegenheid de winnende treffer aan te tekenen. Samenvattend moet gezegd worden dat de Oldenzalers zich sterker presenteerden dan in de thuiswedstrijd, dat zij zeker gelijkwaardig waren aan hun tegenstander, maar dat andermaal onervarenheid ervoor gezorgd had dat men de drie punten af moest staan. De komende weken zijn zij dus weer aangewezen op achtervolgen en op het hopen op een slippertje van kampioenskandidaat nummer 1, DZSV.

 

Opstellingen:

DZSV 1: H. ter Maat, L. Sticker, R. Mastebroek, M. Luijmes, M. Tamboer, N. Tamboer, Ch. Nijman, J. Simons,  (R. Vlinkenvleugel), I. Koekkoek (W. Koenders), J. Bulten, D. Vinkenvleugel (G. Baten).

Quick ’20 1: L. Ensink, T. Hellegers, M. Braam, J. Winkelhuis (M. Engelbertink), R. Teders, M. Leijdekkers, T. Kempers (B. Snijders), J. Mulder, J. Groeneveld, N. Čolo, F. Boitelle (B. Brummelhuis).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube