Nieuws

Quick’20 rust met 2-0 voorsprong en is in de 2e helft heer en meester

maandag 7 maart 2016 - 1e selectie


De slechte weersvoorspellingen kwamen in het oosten niet uit en zo konden we zonder noemenswaardige neerslag op het hoofdveld voor 281 toeschouwers genieten van een redelijk, maar slordig, spelend Quick.

Zowel de thuis-als uitploeg kregen in achtereenvolgens de 2e en 5e minuut een niet te missen kans. In de beginfase golfde het spel nog op en neer over beide speelhelften, vanaf de  20e minuut was Quick de spelbepalende ploeg en in de 2e helft was Quick’20 dominant.

In de 18e minuut kopte de verdienstelijk spelende Jelle Leenders de bal over het doel terwijl hier eigenlijk had moet worden gescoord. Alverna kwam in de 20e minuut nog vrij voor keeper Felix van Berkel maar faalde hopeloos.

In de 35e minuut was het raak voor de thuisploeg nadat Dani Korkis fraai een corner forceerde. Jelle Leenders kopte uit de voorzet tegen de onderkant van de lat, waarna de bal via een speler van Alverna achter de doellijn belandde, 1-0. Het doelpunt komt direct op naam van Jelle, omdat de assistent scheidsrechter aangaf dat de bal de doellijn al had gepasseerd voordat die de speler van Alverna raakte.

Quick ging op zoek naar een tweede treffer en die kwam er in de 45e minuut. Ryan Snelders had voor de 3e keer dit seizoen moeite om ineens uit een toegekende strafschop te scoren. De uitstekende keeper van Alverna redde in eerste instantie, maar Ryan scoorde zeer mooi in de rebound, 2-0. Voor het zelfvertrouwen van onze aanvoerder zou het mooi zijn als hij de strafschop direct benut, nou in 2x ook prima als het een doelpunt oplevert, alleen erg spannend voor de trouwe toeschouwers.

In de tweede helft was het een al Quick wat de klok sloeg. Quick was dominant en het was jammer dat de 3-0 pas in de 85e minuut op het scorebord verscheen.

Er werden veel kansen uitgespeeld zonder dat er werd gescoord. Tim in de 54e, Dani in de 56e en Reuven in de 70e minuut misten zeer goede doelmogelijkheden, waarbij de keeper van Alverna goed op zijn hoede was en met formidabele reddingen voorkwam dat zijn ploeg een nederlaag met dubbele cijfers leed.

In de 85e minuut bepaalde spits Rens van Benthem de eindstand op 3-0 nadat Taner Sen de bal fraai meenam tot aan de achterlijn en Rens met een scherpe voorzet in stelling bracht. In de voorlaatste minuut miste de ingevallen Rens Oude Veldhuis nog een goede kans.

Met deze zege staat Quick’20 voor de 2e keer dit seizoen op de eerste plaats van de ranglijst in de Hoofdklasse C, met 2 punten voorsprong op Juliana’31 en Be Quick 1887. Juliana moet nog 2 wedstrijden inhalen in het Paasweekend, waarin Quick’20 vrij is.

Quick speelt a.s. zondag uit bij Silvolde, waartegen thuis gelijk werd gespeeld en op zondag 20 maart volgt de topper op sportpark Vondersweijde tegen Be Quick 1887, waartegen uit werd gewonnen.

Foto’s door Robert Molnar

Reactie  Rene Nijhuis op  Quick’20 – Alverna http://bit.ly/1LazZcq

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube