Nieuws

Wedstrijdverslag Quick’20 B1-AFC B1

zondag 6 maart 2016 - B1


Zaterdag 5 maart, de zon schijnt en de velden liggen er mooi bij op het sportpark Vondersweijde. Vandaag staat de thuis wedstrijd tegen koploper AFC B1 uit Amsterdam op het programma voor de B1 van Quick’20. In de uitwedstrijd hebben we al gemerkt waarom zij op de eerste plek staan. Die wedstrijd werd met 3-0 verloren, vandaag zou het dan ook een zware wedstrijd worden tegen een tegenstander van hoog niveau.

De wedstrijd begon direct fel. Quick’20 B1 kwam er direct een paar keer goed uit, via goeie loop acties van Lex en Len en later een goed schot op goal van Alpi liet Quick merken dat het voor AFC ook zeker geen makkelijke dag zou worden. Maar helaas wist AFC wel de score te openen in de 16e minuut. Bram stond even buiten het veld voor een blessure behandeling waar AFC goed gebruik van maakte. De voorsprong werd in de 23e minuut zelfs verdubbeld door AFC. Om heel eerlijk te zijn bleek uit deze goal wel, dat AFC een prachtig niveau heeft. AFC had de overhand in dit deel van de wedstrijd en wist de twee kansen dan ook direct te benutten.

Maar gelukkig liet Quick het hier niet bij zitten. De strijd ging door, de koploper uit Amsterdam werd wat gemakzuchtiger terwijl Quick juist meer in de wedstrijd kwam. Dit werd dan ook beloond in de 34ste minuut. Niels geeft de bal aan Sebastiaan die vervolgens een paar meter in dribbelde en zuiver op goal schoot in de verre hoek, 1-2. Nog geen  minuut later weet Quick de stand gelijk te trekken. Wes geeft de bal met een strakke pass op Lex die randje buitspel staat. Hij schiet de bal eerst nog tegen de keeper maar weet in de rebound de bal binnen te schieten. De wedstrijd ligt vervolgens weer helemaal open. De ruststand is dan ook een 2-2 gelijk spel.

De tweede helft kan de wedstrijd alle kanten op gaan. Er volgen 40 leuke minuten waarin alles zit, mooie aanvallen, goed verdedigen, veel onderlinge strijd (maar fair!). Een aantal mogelijkheden om te scoren aan beide kanten volgen.  Aan beide kanten worden een aantal wissels ingebracht, de tussenstand veranderen doet het echter niet. De eindstand wordt  dan ook 2-2.

Een einduitslag waar we als Quick’20 B1 trots op kunnen zijn. AFC is duidelijk nog een stapje hoger qua niveau en als je dan een gelijkspel weet te behalen kun je daar met je hele selectie trots op zijn!  AFC staat nog wel boven aan maar in punten staan ze nu gelijk met de nummer 2 Roda’46 die dit weekend wist te winnen van de nummer 3 Afc’34 B1. Quick 20 staat nog op de 8ste plek met 19 punten. Dat is een punt minder dan de tegenstander van volgende week Argon. Het belooft een spannende strijd te gaan worden in de 2de divisie, welke 2 clubs veroordeeld gaan worden tot de nacompetitie. Het zegt voldoende dat de nr. 4 van de ranglijst tot en met nr. 11, 8 clubs in totaal, nog volop in deze strijd zitten. De spelers van trainer Wouter Spit, hij neemt afscheid aan het eind van dit seizoen,  gaan er alles aan doen om net als vorig seizoen zich weer te gaan handhaven op dit prachtige niveau! Volgende week volgt wederom dus weer een belangrijke wedstrijd dan in  Mijdrecht op sportpark  Argon om 12:00 uur. Voelt u allen uitgenodigd om deze wedstrijd te gaan kijken, een leuk dagje uit in het westen van het land.

Zie foto’s hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube