Nieuws

Met de aanvoerders aan tafel

zondag 28 februari 2016 - Algemeen


Het is winter en buiten is het warm en nat. De tweede helft van het seizoen 15/16 moet nog beginnen en er wordt alleen maar getraind op het sportpark. Gelukkig kan Stef Boudrie de kantine voor ons openen zodat we ons interview in ieder geval droog kunnen afnemen.

(Tekst – Frans Molenaar en Bas Wolters)

Het gaat goed tot zeer goed met alle eerste selectieteams van Quick’20 en dus een goede reden om met alle aanvoerders om de tafel te gaan zitten en ze door te vragen over heden, verleden en toekomst. Aangevoerd door Ryan Snelders (22) van Zondag 1 nemen plaats Jurriën Mulder (26) Zaterdag 1, Jelle Damhuis (18) A1, Wes Beuvink(16) namens B1 en Guus Wolters (12) voor de D1. De C1 is werkt met twee aanvoerders Jesse Kip (14) en Daan oude Veldhuis(14).

Hoe staan de teams er nu voor?

Zondag 1 is de competitie voortvarend gestart. Dit seizoen werd vooraf als een overgangsjaar gezien door de uittocht aan vaste basisspelers maar trainer Rene Nijhuis heeft een leuk team geformeerd dat kan winnen. Ze staan nu derde in de Hoofdklasse op maar drie punten van de nummer een ….

Zaterdag 1 had aan het begin getekend voor een plekje bij de eerste vijf maar zie; ze staan tweede achter DZSV. Deze ploeg laat weinig liggen en de achterstand is dan ook vijf punten. Jurriën merkt wel dat de erkenning voor de Zaterdag 1 groeit.

De A1 heeft pech met een tegenstander als Go Ahead Eagles in de groep. Ze staan weliswaar tweede in de derde divisie maar de achterstand op de ploeg uit Deventer is eigenlijk al te groot om nog in te halen.

De B1 speelt in de middenmoot van de tweede divisie. Dat is een goed resultaat omdat ze al een paar jaar voor behoud moesten vechten.

Voor de C1 en D1 geldt dat ze beiden de lijst aanvoeren maar wel op een overbrugbare voorsprong op de concurrentie.

Selectie

Alle aanvoerders hebben bij Quick’20 altijd in de selectie gespeeld en dus drie maal in de week getraind. Jurriën heeft een paar jaar bij ATC gespeeld. Guus heeft twee en Jelle maar liefst vijf jaar bij BVO FC Twente gespeeld. Daan komt oorspronkelijk van FC Berghuizen. Ryan Snelders zijn roots liggen in Losser, logisch want hij woont er ook. Hij voetbalt zelf al vijf jaar bij Quick’20.

Opleiding en ontwikkeling

De discussie gaat al heel snel naar de trainingsmogelijkheden en dan nog alleen over de velden. De Zaterdag 1, A1 en de B1 worden op donderdagavond nogal eens “verbannen” naar veld 7 en 8 en daar zijn ze niet blij mee. Ze begrijpen dat het moeilijk is om iedereen op de nieuwe velden te laten trainen maar toch. Het verschil in de kwaliteit van de mat zijn nu wel erg groot. Alle aanvoerders zijn tevreden met de trainer en de manier van trainen. Jelle en Guus merken wel op dat er bij FC Twente wel meer op persoonlijke techniek werd getraind.

Kunst- of echt gras?

De vernieuwde velden vindt iedereen super van kwaliteit. Toch kiezen de oudere aanvoerders als het moet voor echt gras. Jelle: ”er gaat niks boven een echte mat maar dan wel een van goede kwaliteit”. Er zijn voorbeelden van tegenstanders die het een voordeel vinden om op het slechte hoofdveld te spelen tegen de vaak technische teams van Quick’20. “Zo kun je als club gestraft worden met je eigen veld.” Maar als het er op aan komt willen ze allemaal een echte nieuwe grasmat op het hoofdveld.

Waarom spelen bij Quick’20?

De vereniging heeft de zaken goed geregeld. Althans dat vinden de selectieaanvoerders. Iedereen is sterk betrokken bij de club en er is veel aandacht voor de selectie. Wes geeft aan dat Quick’20 een bepaalde naam en aanzien heeft in de regio. Het nadeel is wel dat elke tegenstander extra gemotiveerd is om van Quik te winnen. Er wordt van Quick’20 vaak wat meer verwacht en vooral ook ‘mooi’ voetbal. De aanvoerders lijken niet onder deze druk te lijden.

Persoonlijke en team ambities

Er is instemming over het feit dat Quick’20 niet betaalt. Ryan Snelders wil graag op het hoogste amateurniveau blijven voetballen. Topklasse is dus een reële optie en het liefst met Quick’20. Daarnaast is zijn studie hoofdzaak. Jelle Damhuis en Wes Beuvink willen beiden graag in het eerste zondag team van Quick’20 spelen. Wes is inmiddels een uitstekende

voetbalanalist gebleken (zie de beschouwingen van Zondag 1 op www.quick20.nl ). Hij loopt op dit moment stage bij SCI Sports* en wil graag in deze richting verder. Guus Wolters (D1) wil voorlopig graag bij Quick’20 blijven maar ziet op de lange termijn een overstap naar een betaalde club wel zitten. Jurriën Mulder wil dolgraag promoveren met zijn zaterdag 1 naar de tweede divisie. De C1 met Jesse Kip en Daan oude Veldhuis beamen de ambitie richting het eerste zondag en hullen zich in zwijgen over de rest.

Over hun teams is het hele gezelschap zeer duidelijk: zo veel mogelijk winnen, waar mogelijk promoveren en dan het liefst als kampioen.

Oproep

Ryan Snelders doet een oproep aan alle leden om meer naar wedstrijden van de selectie te komen kijken. Bij de jeugdelftallen zijn nog veel ouders en familie aanwezig maar de belangstelling voor Zaterdag1 en Zondag1 is beneden de maat. Wij, de redactie , onderschrijven deze oproep. Deze aanvoerders en hun teams verdienen meer toeschouwers.

Vlnr: Daan oude Veldhuis, Jesse Kip, redactie, Jurriën Mulder, Ryan Snelders, Jelle Damhuis, Wes Beuvink en Guus Wolters

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube