Nieuws

Quick ’20 D1 wint van Longa ’30 D1

dinsdag 23 februari 2016 - Algemeen


Veld 2 en Quick ’20 D1 lijken in het nieuwe jaar prima samen te gaan. Eerder werd Losser D1 in een oefenwedstrijd al met 7-0 verslagen, afgelopen zaterdag werd er in de competitie met maar liefst 7-1 gewonnen van nr. 3 Longa ’30 D1. In een overtuigende wedstrijd, was Quick ’20 de gehele wedstrijd de betere ploeg die continue voor gevaar zorgde. Door goed verdedigend werk werden de gevaarlijke spitsen van Longa ’30 daarnaast ook nauwelijks gevaarlijk.  Door mooi combinatievoetbal en uitstekende doelpunten van Jord oude Elferink (2x), Guus Wolters (3x), Yorn van Urk en Luca Steenbeeke kon er dus een mooie 7-1 overwinning worden ingevuld op het wedstrijdformulier.

Op de prima mat van veld 2 blies de goed fluitende scheidsrechter om 12.51 voor aanvang van deze topwedstrijd in de 3e divisie G. Thuis tegen nummer 3 Longa ’30 D1 wilden we laten zien dat we niet voor niks op de plaats bovenaan de ranglijst staan.

De eerste 10 minuten zijn nog wat aftastend van beide kanten. Geen van de ploegen wordt echt gevaarlijk, maar wel valt op dat Quick ’20 vaak de duels weet te winnen. Hierdoor wordt Longa ’30 onbewust toch steeds verder achteruit gedrukt. In de 12e minuut resulteert dit tot een doelpunt. Na sterk doorzetten van Luca Steenbeeke en Wes de Louw komt de bal bij Jord oude Elferink. In één aanname ligt de bal schietklaar en de bal wordt hard tegen de touwen gewerkt; 1-0.
Drie minuten later is het alweer raak. Via een werkelijk schitterende combinatie door Wes de Louw en Guus Wolters, recht door de as van het veld, is het aanvoerder Guus Wolters die de stand beheerst op 2-0 zet.
Quick ’20 is op toeren, zeker wanneer het in de 18e minuut op 3-0 komt. Jord oude Elferink schat een assist van Luca Steenbeeke op waarde en werkt wederom overtuigend af. Quick ’20 lijkt op rozen te zitten!
Een kleine tegenslag lijkt in de maak wanneer een vrije trap vanaf 30 meter onder de laat wordt ingeschoten door de nummer 4 van Longa ’30. Lijkt in de maak… Want vlak voor rust trapt Quick ’20 het gas nog een keer vol in.
Eerst maakt Guus Wolters na een geweldige loopactie de 4-1 op aangeven van Jord oude Elferink,vervolgens zet Yorn van Urk de ruststand snoeihard (met links!!!) op 5-1. Een geweldige eerste helft, prachtig combinatiespel en heerlijke doelpunten.

Na rust zien we toch een spelbeeld dat wel enigszins bij de ruststand past. Quick ’20 blijft de betere ploeg, blijft zorgen voor het meeste gevaar en de tegenstander lijkt lam geslagen.
We zijn elf minuten onderweg wanneer Guus Wolters, met een geweldige steekpass, Luca Steenbeeke vrij zet voor de keeper. De aanname is goed waarna de bal prima langs de keeper wordt gewerkt; 6-1.
Het slotakkoord komt vervolgens letterlijk in de slotminuut van de wedstrijd. Een handsbal in het strafschopgebied van Longa ’30 wordt bestraft met een penalty. Al het oponthoud rondom het wegsturen van de nummer 4 van Longa ’30, kan Guus Wolters er niet van weerhouden om de penalty strak en geplaatst binnen te schieten. Zo is de 7-1 eindstand een feit en komt de teller op 39 punten uit 14 wedstrijden. Echter we willen meer, meer en nog eens meer…

​Doordat NEO D1 met 0-3 wist te winnen van Sparta Enschede D1, blijft het gat 1 punt in het voordeel van onze toppers. Zaterdag 5 maart is er de kans om de voorsprong uit te bouwen. In Rijssen wordt dan gespeeld tegen Excelsior ’31 D1. Een mooi affiche en hopelijk met net zoveel support als tijdens deze wedstrijd.

Supporters BEDANKT!!!

Scoreverloop
12′ – 1-0 – Jord oude Elferink (Wes de Louw)
15′ – 2-0 – Guus Wolters (Wes de Louw)
18′ – 3-0 – Jord oude Elferink (Luca Steenbeeke)
24′ – 3-1 – Speler Longa ’30 D1
30′ – 4-1 – Guus Wolters (Jord oude Elferink)
30′ – 5-1 – Yorn van Urk
41′ – 6-1 – Luca Steenbeeke (Guus Wolters)
60′ – 7-1 – Guus Wolters (Penalty)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube