Nieuws

DWS B1-Quick’20 B1

dinsdag 23 februari 2016 - B1


Twintig februari stond de uitwedstrijd tegen DWS B1 op het programma. DWS speelde vorig seizoen nog in de eerste divisie, maar speelt desondanks dit seizoen onderin de 2de divisie op de elfde plek. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden wist iedereen maar al te goed. Immers in de 2de divisie kun je wedstrijden alleen winnen als je zelf een hoog niveau haalt. Een mindere dag wordt gelijk afgestraft. De wedstrijd werd om 12.30 afgetrapt op een sportpark, wat niet te vergelijken is met Sportpark Vondersweijde. We gingen 25 jaar terug in de tijd……Wat hebben we het toch luxe in Oldenzaal!

Quick’20 B1 begon niet goed aan de wedstrijd. Het overwicht was duidelijk voor DWS. De eerste grote kans was echter wel voor de jongens uit Oldenzaal Al na drie minuten kreeg Lex een grote kans. Lex kon vrij oplopen richting goal, echter nam hij hiervoor te veel tijd waardoor hij gestuit werd door een Amsterdamse verdediger. Wat volgde was een redelijke eerste helft waarin DWS ver vooruit speelde, maar de kansen om tot scoren te komen waren er voor Quick’20 B1. Met de goede kansen werd echter niet goed omgegaan door Lex Zwijnenberg, Alpi Arslan en Boyd Roord. Het ontbrak aan de juiste afronding of er werd net te veel tijd genomen. Doordat DWS ook niet tot scoren kwam, mede door enkele goede ingrepen van invaller doelman Gideon van Iterson, gingen we met een 0-0 stand rusten.

In de rust werden een paar kleine aanpassingen gedaan, in de hoop hiermee tot scoren te komen in de tweede helft. Helaas pakte dit niet goed uit. Sterker nog, het redelijke niveau van de eerste helft werd bij lange na niet meer gehaald. Er waren te veel spelers die geen goede dag hadden. DWS wist in de tweede helft wel tot scoren te komen. Een flankvoorzet werd knap binnen gekopt. Quick’20 B1 bleek vervolgens niet in staat zelf kansen te creëren. Ook de twee wissels die werden toegepast konden hierin niet het gewenste verschil maken. Dat maakte dan ook de eindstand van 1-0. We konden weer terug naar Oldenzaal zonder punten toe te voegen aan ons huidige totaal van 18.

Volgende week staat er een oefenwedstrijd op het programma tegen Schalkhaar B1. Waarna de week erop de thuiswedstrijd volgt tegen koploper AFC B1. Quick’20 B1 staat nu op een 8e plaats. Met nog 8 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk, mede doordat er slechts een verschil van 7 punten is tussen de nr. 4 en de nr. 11. Alle clubs hiertussen staan heel kort op elkaar en zijn allen in staat om van elkaar te winnen. Waardoor het nog erg spannend kan worden welke clubs straks aan het einde nacompetitie zullen moeten spelen. Een ding is zeker, Quick’20 B1 zal er alles aan doen om zichzelf zo snel mogelijk veilig te spelen zonder nacompetitie.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube