Nieuws

Quick’20 speelt aanstaande zondag uit tegen MSC

vrijdag 19 februari 2016 - 1e selectie


Quick heeft het altijd moeilijk tegen de 2 ploegen uit Meppel. Later in dit seizoen werd thuis van Alcides verloren met 2-1 en vergaarde Quick dus maar 1 punt tegen de 2 Drentse buren. Zondag uit tegen MSC en op 24 april a.s. uit naar Alcides.

MSC staat op de 10e plaats in de ranglijst met 16 uit 13 en Quick’20 op de 2e met 36 punten uit 16 wedstrijden, evenveel als koploper Be Quick 1887, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. MSC heeft maar liefst 3 wedstrijden minder gespeeld dan de meeste hoofdklassers en zal die wedstrijden inhalen op 28 februari en in het Paasweekend.
In de tweede helft van dit seizoen bewees Quick dat, in tegenstelling tot de eerste helft, uit een voorsprong van 2 of meer doelpunten wel een overwinning mogelijk is. Uit bij Rohda R. en thuis tegen Achilles 1894, allebei 3-1 en afgelopen zondag thuis tegen De Bataven werd het uiteindelijk 3-2, toen er ruim 50 minuten na een 3-0 voorsprong met 10 man werd gespeeld na een rode kaart voor Quickverdediger Thom Strijland, die voor 1 wedstrijd is geschorst. Zijn vervanger is nog onbekend.
Quick’20 lijkt te hebben geleerd van de wat minder goed uitgevallen eindstanden in de 1e seizoenshelft en a.s. zondag moet een winnend resultaat mogelijk zijn, gelet op het veldspel en de instelling van de spelers in de laatste 4 wedstrijden die werden gewonnen.

Na 2 x geel in de 66e minuut voor Macedo moest MSC met 10 man verder. Uit de toegekende strafschop scoorde Ryan Snelders 2-0. Daarna had Quick gebruik moeten maken van de man meersituatie en de kansen waren er ook wel. Toch sloop er een zekere matheid in het team en werd de voorsprong helaas in de laatste 9 minuten onnodig uit handen gegeven. MSC kwam overigens wel verdiend op 2-1 in de 81e minuut en scoorde in de laatste minuut zelfs de gelijkmaker 2-2, beide keren door Camiel Fidom.

Waarom deze uitgebreide terugblik op de thuiswedstrijd?

Quick heeft het altijd moeilijk tegen de 2 ploegen uit Meppel. Later in dit seizoen werd thuis van Alcides verloren met 2-1 en vergaarde Quick dus maar 1 punt tegen de 2 Drentse buren. Zondag uit tegen MSC en op 24 april a.s. uit naar Alcides. MSC staat op de 10e plaats in de ranglijst met 16 uit 13 en Quick’20 op de 2e met 36 punten uit 16 wedstrijden, evenveel als koploper Be Quick 1887, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. MSC heeft maar liefst 3 wedstrijden minder gespeeld dan de meeste hoofdklassers en zal die wedstrijden inhalen op 28 februari en in het Paasweekend.

In de tweede helft van dit seizoen bewees Quick dat, in tegenstelling tot de eerste helft, uit een voorsprong van 2 of meer doelpunten wel een overwinning mogelijk is. Uit bij Rohda R. en thuis tegen Achilles 1894, allebei 3-1 en afgelopen zondag thuis tegen De Bataven werd het uiteindelijk 3-2, toen er ruim 50 minuten na een 3-0 voorsprong met 10 man werd gespeeld na een rode kaart voor Quickverdediger Thom Strijland, die voor 1 wedstrijd is geschorst. Zijn vervanger is nog onbekend.

Quick’20 lijkt te hebben geleerd van de wat minder goed uitgevallen eindstanden in de 1e seizoenshelft en a.s. zondag moet een winnend resultaat mogelijk zijn, gelet op het veldspel en de instelling van de spelers in de laatste 4 wedstrijden die werden gewonnen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube