Nieuws

Quick’20 C1 wint op Urk

woensdag 17 februari 2016 - C1


Quick’20 C1 speelde op 13-02-2016 haar uitwedstrijd tegen het altijd lastige Urk. We vertrokken vroeg richting Urk waar we om half 1 aan moesten treden tegen Urk. We wisten nog van de thuiswedstrijd (5-2 winst) dat het een fysiek sterke ploeg was met een aantal goede spelers. Wij moesten het zelf doen zonder de zieke Luuk.

De eerste helft begon en Urk zakte in op de kop van de cirkel. Dat was het teken dat we het baltempo hoog moesten houden en snel spelers moesten vinden die vrij stonden op het middenveld en in de aanval. Na 12 minuten kwamen we door zo’n situatie op 0-1. Daan stuurde Jesse diep en hij nam de bal prima mee en scoorde heel beheerst in de verre hoek. Daarna een fase waarin Urk zomaar op 1-1 had kunnen komen. Ze kregen 2 prima kansen en daar mochten we niet klagen dat deze gemist werden. De ruststand was dan ook 0-1.
In de rust hebben we Joost erin gebracht voor Nigel ( die een goede eerste helft speelde ). Ik wilde wat meer diepgang creëren voorin en achterin ging Max Smit op de rechtsback positie spelen. We moesten het tempo hoog houden en proberen 1 of 2 keer te raken.
De tweede helft begon goed. In 2 minuten tijd kreeg Sam 2 goede mogelijkheden, maar de paal en de keeper stonden de 0-2 in de weg. Na een kwartier in de tweede helft nam Joost de 0-2 voor zijn rekening op aangeven van Joris. Weer 5 minuten later maakte Joris de 0-3 op aangeven van Joost. En in de 60ste minuut maakte Sam dan toch zijn verdiende treffer. Jesse kwam alleen op het doel af en kapte de laatste man uit, hij gaf de bal op de meegelopen Sam en hij kon de bal in het lege doel schuiven, 0-4. Jelle moest daarna nog 2 keer in actie komen om zijn doel schoon te houden en dat lukte voor de 4de! Keer op rij. Wie had dat gedacht na de zo moeizame eerste helft! Een geweldige overwinning en een zeer goede tweede helft van de C1.
Achteraf gezien een makkelijk ogende overwinning maar die zeker niet verwacht was na de eerste helft. We bleven de tweede helft erg geconcentreerd spelen en de overwinning was dan ook dik verdiend. Het team speelde ook als een team en ondank de basisspelers die we misten boekten we een belangrijke overwinning. Toen we nadien hoorde dat Genemuiden 1-1 had gespeeld tegen onze concurrent ATC was dat alleen maar mooi. 5 punten voorsprong op ATC en GVAV met nog 8 finales te gaan. Waar gaat dit eindigen??
Scoreverloop:
12′ Jesse (Daan) 0-1, 50′ Joost (Joris) 0-2, 55′ Joris (Joost) 0-3, 60′ Sam (Jesse) 0-4
Man of the match:
Thijmen en Daan

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube