Nieuws

Quick ’20 zat 1 verslaat Sportlust Glanerbrug en nadert DZSV

woensdag 17 februari 2016 - Senioren


Om in het spoor te blijven van koploper DZSV moest de Oldenzaalse brigade koste wat het kost de wedstrijd tegen hekkensluiter Sportlust Glanerbrug tot een goed einde brengen.

Er was dus alles aan gelegen om scherp van start te gaan, maar het was de tegenstander die het scherpst aan de wedstrijd begon. Dit leidde reeds binnen vijf minuten tot een eerste kans voor de bezoekers, maar het schot werd knap gepareerd door Laurens Ensink. Gaandeweg kregen de mannen van Peter Nuchelmans meer greep op hun tegenstanders, hetgeen leidde tot een grote kans voor de grieperige Florian Boitelle. Hij nam de bal echter aan in plaats van meteen met rechts uit te halen en gaf zo de Glanerbrugse verdediging de kans zijn schot te blokkeren. In de twintigste minuut echter was de Glanerbrugse doelman kansloos, toen dezelfde Boitelle van dichtbij hard uit mocht halen en zo de 1 – 0 op het bord kon zetten. Een tiental minuten later ‘redde’ Tim Kempers Sportlust door in de baan van een kansrijk schot van Florian Boitelle te gaan staan. Dezelfde Tim Kempers zorgde er vlak voor rust nog voor dat de thuisploeg met een comfortabele voorsprong de kleedkamer kon opzoeken. Met een prachtig afstandsschot zorgde hij voor de 2 – 0, overigens het vijfentwintigste doelpunt van Tim Kempers voor Quick ’20 zat 1 en dus zijn eerste ‘ster’.

Luttele minuten nadat de prima fluitende scheidsrechter Richard Makkinga weer op gang gefloten had voor de tweede helft, zette Mark Leijdekkers de thuisploeg op 3 – 0. Leijdekkers was op weg gestuurd door een fenomale steekpass van Tim Kempers en kon gemakkelijk de Glanerbrugse doelman in de korte hoek passeren. Nog geen drie minuten later volgde de vierde goal: na een pass van Jurriën Mulder schoot Milan Braam de bal verwoestend hard in de kruising. Hiermee was het dappere verzet van de bezoekers o.l.v. de gebroeders Cimen wel gebroken. Coach Rob Poell gaf zelfs aan één-op-één te willen gaan spelen (kennelijk met de positieve bedoeling een doelpunt te willen maken), waarna de thuisploeg heerlijk, als in een training, driehoekjes kon blijven spelen, om dan af en toe voor gevaar te zorgen. De vijfde goal was de mooiste van de middag: na een aanval over vele schijven en een magnifiek overstapje van Jesper Winkelhuis mocht de opgekomen rechtsback (!) Bas Brummelhuis de 5 – 0 op het bord zetten. Waar men soms de ploeg van Peter Nuchelmans het verwijt kon maken niet meedogenloos genoeg te zijn, kon men dit afgelopen zaterdag niet zeggen. Hoewel de score wel hoger had kunnen uitvallen, haalde de thuisploeg door er in de 78ste minuut nog 6 – 0 van te maken een meer dan aanvaardbare score. Bovendien liep men geen schade op in de vorm van (nodeloze) gele kaarten. Daardoor kunnen de Oldenzalers in hun sterkst mogelijke (m.u.v. de geblesseerden) opstelling naar Dinxperlo reizen om het gevecht om de koppositie aan te gaan met DZSV, dat een onverwachte nederlaag leed bij RKSV, waardoor het verschil tussen de Dinxperlose en de Oldenzaalse ploeg nog slecht één punt bedraagt. Supporters van Quick ’20 zat 1, komt allen naar Dinxperlo om uw favorieten aan te moedigen!

Opstellingen:

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, T. Hellegers (B. Brummelhuis), M. Braam, R. Teders, M. Leijdekkers, T. Kempers, J. Mulder, J. Groeneveld, N. Čolo, B. Snijders, F. Boitelle (J. Winkelhuis).

Sportlust Glanerbrug: D. Brands (J. Holt), P. Dalenoort, S. Cimen, D. Mulder, P. Brouwer, N. Cimen, K. v.d. Zweerde (W. Wientjes), T. Hardick, F. Heerink, R. Veenstra, K. v. Maasakker.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube