Nieuws

Quick ’20 D1 pakt belangrijke punten

woensdag 17 februari 2016 - D1


Quick ’20 D1 heeft zaterdag tijdens de competitiehervatting gelijk van zich doen spreken. In DZOH D1 werd een lastige en fysieke tegenstander getroffen, maar na 60 minuten stond een 4-1 overwinning op het scorebord. Quick ’20 domineerde zonder bijzonder goed te voetballen de wedstrijd, zorgde voor het meeste gevaar en gaf nauwelijks kansen weg.
Doelpunten van Jord oude Elferink (2x) en Emre Cekin (2x) bezorgden Quick ’20 dus direct de eerste belangrijke 3 punten van 2016.

Quick ’20 D1 begon moeizaam. Enkele spelers bleken toch nog niet helemaal wakker te zijn voor de competitiehervatting tegen DZOH D1. Kansen konden nog niet echt gecreëerd worden en daar tegenover stonden enkele corners die DZOH kreeg (hieruit ontstond echter geen gevaar).
Door een snel en perfect genomen vrije trap van Guus Wolters kan Joost Vos zijn ouderwetse rush over links starten. Hij krijgt de bal 2x over langs een tegenstander, haalt de achterlijn, trekt de bal terug en een alerte Jord oude Elferink schiet hard binnen; 1-0 en een hopelijk verlossend doelpunt.
Quick ’20 houdt veelal de bal, DZOH profiteert van slordigheidjes in de opbouw en de wedstrijd kabbelt voort. Tot de 17e minuut… Via een combinatie en goed doorzetten van Wes de Louw, wordt de bal terug getrokken op de wederom alerte Jord oude Elferink die de bal in het zijnet puntert. Hierdoor komt de stand op 2-0 en dus een geruststellende marge.

Met deze 2-0 stand wordt de kleedkamer opgezocht. Opvallend is dat we eigenlijk helemaal niet heel goed spelen, maar daarnaast wel heel effectief zijn voor de goal. Zaak is om snel 3-0 te maken, DZOH definitief op de rug te leggen en de 3 punten veilig te stellen.

Niets blijkt minder waar. Want na 5 minuten krijgt DZOH een corner. Door niet in te grijpen en naar elkaar te wijzen kan een speler van DZOH de bal binnen werken. Wat volgt is een onrustige periode waarin we nog steeds niks weggeven en verdedigend erg goed staan. Toch gaan we op zoek naar de 3-1 en de definitieve genadeklap…
Langzaam wordt het voetballend beter en vlak na zijn invalbeurt scoort Emre Cekin de 3-1. Met links (!!!) plaatst hij de bal prachtig in de kruising! Een typisch voorbeeld van niet nadenken maar doen, klasse! Wanneer Emre Cekin de stand 3 minuten later ook nog op 4-1 zet, zijn de 3 punten binnen. Een enorm knappe overwinning tegen een fysieke tegenstander.

De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd een belangrijke. Hierin hebben we 3 punten weten te halen, maar hebben ook gezien dat het beter kan en moet. Ondanks dat zijn we toch nauwelijks in gevaar gekomen. Volgende week weer een thuiswedstrijd; nummer 3 Longa ’30 D1 uit Lichtenvoorde komt dan naar Oldenzaal.

​Tot zaterdag!

Scoreverloop
10′ – 1-0 – Jord oude Elferink (Joost Vos)
17′ – 2-0 – Jord oude Elferink (Wes de Louw)
35′ – 2-1 – Speler DZOH D1
51′ – 3-1 – Emre Cekin (Jord oude Elferink)
54′ – 4-1 – Emre Cekin (Jord oude Elferink)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube