Nieuws

Wedstrijd verslag Quick’20 B1 – Waterwijk B1

zondag 14 februari 2016 - B1


Na een lange winterstop begon ook voor de B1 eindelijk weer de competitie. Op 13 februari stond de thuis wedstrijd tegen Waterwijk uit Almere op het programma. Dit beloofde vooraf al een zware pot te worden. In de uitwedstrijd werd Quick ’20 met 5-0 van de mat getikt. Er was dus duidelijk wat goed te maken. Maar met de carnaval nog in de benen moest alles gegeven worden.

De zaterdag begon niet goed. Onze keeper Chiel melde zich ziek. Daar waar Bart en Ruben zich ook al ziek hadden gemeld werd de groep wel erg klein. Daarbij kwam ook nog dat onze reserve keeper Gideon ook ziek bleek te zijn. Het was duidelijk dat er een keeper probleem was ontstaan en dat maakte de vooruit zichten voor deze toch al lastige wedstrijd er niet beter op. Gelukkig was Huub ter Riet die normaal voor de B6 uitkomt bereid ons te komen helpen. Echter zat hij nog in Ootmarsum voor een wedstrijd van zijn eigen team maar direct na die wedstrijd werd hij zo snel mogelijk in gevlogen. Dat hij 14:30 misschien niet zou redden en dat de scheidsrechter en tegenstander bereid waren de wedstrijd een kwartier later te beginnen startte de wedstrijd om 14:45 als nog met Bram Olde Keizer onder de lat. Huub heeft het helaas net niet op tijd kunnen redden.

Het was bij Waterwijk natuurlijk ook bekend dat bij ons geen vaste keeper onder de lat stond. Direct vanaf het begin zouden ze Bram gaan testen. In de tweede minuut kwam er ook de eerste kans voor Waterwijk. Vanuit een corner wordt de bal op lat gekopt. Drie minuten later krijgt Waterwijk wederom een corner. De bal komt na een aantal bal contacten alsnog voor de goal terecht en word vervolgens van dichtbij in getikt. 0-1 na vijf minuten in een wedstrijd als deze zonder vaste keeper, het werd er niet beter op laten we maar zeggen. Quick liet zich echter totaal niet kennen. Er werd stevig door gevoetbald en met goede passes vanuit het middenveld werd onze voorhoede een paar keer goed gevonden. In de negende minuut geeft Len de bal goed mee aan Alpi die recht op goal afgaat maar de keeper weet deze bal te redden. De bal komt wel direct bij Lex terecht die de bal helaas niet goed raakt dus geen gelijkmaker nog.

Boyd probeert in de 18e minuut te scoren met een kopbal maar kopt helaas naast maar in die zelfde minuut weet Lex wel te scoren. Alpi schiet de bal vanuit een corner voor de goal en Lex loopt goed naar de eerste paal en kopt de bal door de handen van de keeper in de goal. 1-1 is dan de stand en in deze wedstrijd geeft dat nog extra energie. Dat Bram een voetballer is die op goal staat en geen keeper is blijkt wel uit een aantal zeer knappe reddingen. In de 21e minuut weet hij de bal knap te redden door hem met de voet tegen te houden daar waar een keeper de bal had proberen te pakken. Maar hoe goed Bram het ook doet, elke vrije trap of corner is natuurlijk extra gevaarlijk. Waterwijk weet deze kansen echter niet te benutten. Daar waar de bal de ene keer hard in de muur gaat gaat de bal bij een andere vrije strak langs de paal. De rust stand is dan ook 1-1 en met een goed gevoel gaan we de rust in.

De tweede helft begint Quick dan ook goed. Alpi krijgt nog een kans na een goed gegeven pass van Boyd waarna hij op goal schiet. De keeper weet de bal te redden maar dit beloofd veel goeds voor de tweede helft. Waterwijk probeert ook met regelmaat toch weer op voorsprong te komen. Via een ingooi creëren ze nog een grote kans maar Bram is wederom de gene die hem goed weet te redden. Vervolgens gaan de kansen over en weer en de spanning in de wedstrijd word groter en groter. De wedstrijd wordt ook feller en feller. Er zijn een aantal flinke overtredingen wederzijds. Dit heeft echter geen invloed op de vechtlust van Quick. De strijd gaan onverminderd door. Er volgen nog een aantal kansen waaronder in de 75e minuut nog een grote kans voor Lex. Deze gaat er ook niet in en ook Waterwijk weet Bram niet meer te passeren. Wat de Eindstand brengt op de zelfde als de ruststand 1-1.

Het beloofde vooraf een zware wedstrijd te worden. Met alle zieken werd het er niet beter op maar dit resultaat was echt heel knap. De B1 heeft laten zien wat ze waard zijn. Hier staat gewoon een heel goed team dat nog veel moois kan laten zien. De begeleiding van de B1 is dan ook erg trots op de jongens en zijn blij hier onderdeel van te mogen zijn. We gaan weer met een frisse moet naar de volgende wedstrijd. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DWS uit Amsterdam op het programma. Dat is dan een wedstrijd tussen de num

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube