Nieuws

Gepromoveerd Quick’20 C6 start prima in de 3de klasse

zondag 14 februari 2016 - C6


De eerste punten zijn binnen! Wat een geweldige start van de competitie. De voortekenen waren niet gunstig: als promovendus meteen tegen een goede ploeg, terwijl we ook nog eens 3 zieken hadden en 1 afwezige. Gelukkig wisten we in de winterstop een nieuwe speler te contracteren, te weten Twan Weghorst. Maar door al die afwezigen hadden we geen wissels. Des te knapper is de overwinning.

Statistieken
Einduitslag: 5-3
Ruststand: 2-1
Scheidsrechter: Rick Huyts
Vlagger Quick: vader van Sam
Afwezig: Dirk, Joost en Sam (ziek) en Nick (andere verplichtingen)

Verslag 1e helft

Een prachtige open wedstrijd. De eerste de beste kans was voor ons in de 1e minuut, maar de bal van Benk ging er net niet in. BWO gaf goed partij en bijna kwamen ze in de 7e minuut op voorsprong, maar Jord redde goed.
Vlak daarna kreeg Benk weer een kans, na een goede actie van Twan. De wedstrijd golfde op en neer.
Maar na een kwartier spelen kwamen we dan toch op voorsprong. Maarten sneed met zijn pass dwars door het hart van de verdediging en bereikte Ivo. Die ging alleen op de keeper af en scoorde heel beheerst: 1-0.

Vijf minuten later kreeg BWO een enorme kans via hun gevaarlijke linksbuiten, maar Jord had een wereldredding en voorkwam zo de gelijkmaker. Helaas kwam die gelijkmaker er toch, vlak nadat de keeper van BWO een vlammend schot van Benk had gestopt. Het was weer de gevaarlijke linksbuiten die door kwam en via Jord de 1-1 liet aantekenen. Helaas voor BWO (en gelukkig voor ons) viel diezelfde linksbuiten vlak na zijn doelpunt geblesseerd uit. Maar ook na die wissel kreeg BWO nog een enorme kans om op voorsprong te komen maar de bal ging over het doel. Ondertussen bleven wij ook gevaarlijk aanvallen. Vlak voor rust was het weer raak: Maarten passte op Thijs o. W., die met een schitterende passeerbeweging en fantastisch schot Quick op voorsprong zette: 2-1. De goal deed denken aan Dennis Bergkamp in zijn goede jaren bij Arsenal.

Verslag 2e helft

In de 2e helft zetten we snel druk. Dat resulteerde in goede kansen voor Thijs o. W., Maarten en Twan. Tussendoor viel er nog een gevaarlijk schot van BWO te noteren. Daarna scoorde Maarten bijna, na een snelle ingooi van Thijs o. W. Na 46 minuten zetten we weer een mooie aanval op. Benk passte op Twan die een hard schot afvuurde. De keeper kreeg nog wel een hand tegen de bal, maar door de snelheid van het schot rolde de bal toch in het doel: 3-1.
Twan luisterde zijn debuut dus meteen op met een goal!

Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, kwam bedrogen uit. BWO bleef ook aanvallen en scoorde na 49 minuten een knappe ‘Anschlusstreffer’: 3-2. BWO rook bloed. Maar een minuut later kreeg BWO het deksel op de neus. Na een pass van Thijs o. W. scoorde Benk uit de kluts: 4-2. Een belangrijk doelpunt op een goed moment.
Een minuut later was het bijna weer raak voor ons, na een ziedend schot van Twan die deed denken aan Jamie Vardy van Leicester City. Maar in de 56e minuut was het wél raak: Ivo schoot hard op doel, de keeper kon de bal niet onder controle krijgen waarna Benk de rebound intikte: 5-2.
Toch gaf BWO niet op. Een minuut na de 5-2 kregen ze een enorme kans, maar de spits tilde de bal over het doel. Een minuut daarna deed hij dat beter en scoorde 5-3. Het slotaccoord was weer voor ons, met een mooi schot van Twan maar de keeper stopte de bal.

Samenvattend: een prachtige open wedstrijd, ook voor de neutrale toeschouwer. Compliment aan BWO dat er een echte wedstrijd van maakte. Maar toch zijn wij de verdiende winnaar. De felheid en strijdlust van Quick gaven vandaag de doorslag. Compliment ook aan Twan, die kan terugzien op een uitstekend debuut.

Man van de wedstrijd: Benk.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube