Nieuws

Lid van Verdienste Frans Riekhoff (72) overleden

woensdag 13 januari 2016 - Algemeen


Een echte Quick’20-man is ons afgelopen zaterdag 9 januari ontvallen. Op 72-jarige leeftijd overleed Frans Riekhoff, een man waarbij zwart-wit bloed door de aderen stroomde. Hij overleed na een kort ziekbed. Frans stond bekend om zijn altijd positieve houding en geweldige humor.

Frans Riekhoff begon in 1972 samen met John Davina als jeugdleider van Quick’20 E1. Net als veel leeftijdsgroepen stond de E-groep destijds bekend als een hechte groep met namen als Gerard van Bremen, Marcel Roord, Willy Olde Meule, Jan Poorthuis en Gerard Olde Wieverink.  Het was de tijd dat de jeugdleidersvergaderingen bij café Smudde nog zeer populair waren waarbij Frans  niet naar huis was te slaan. Frans was voor veel pupillen en junioren van Quick’20 het boegbeeld van het E-weekend en de Sinterklaasviering. Het Sinterklaasfeest voor de jongste jeugd praatte hij altijd op geheel eigen wijze en met veel humor aan elkaar. Nadat hij stopte als jeugdleider bekwaamde hij zich als jeugdvoetbal-scheidsrechter. Zijn omgang met de jeugd en de wijze waarop hij wedstrijden tot een goed einde bracht, zijn een voorbeeld voor velen. De laatste jaren leidde hij veelal de wedstrijden van de meiden en vrouwen van Quick’20. Gevraagd en ongevraagd was hij aanwezig, er werd nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Voor zijn verdiensten voor Quick’20 werd Frans benoemd tot lid van verdienste.

De uitvaart van Frans Riekhoff is komende vrijdag om 13:00 uur in de St. Plechelmus-baseliek. Donderdagavond van 20.30 tot 21.15 uur is er in de aula aan de Schipleidelaan gelegenheid om afscheid te nemen van Frans en de familie te condoleren.

Het bestuur van Quick’20 wenst zijn vrouw Ineke en dochters Francis en Moniek alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube